Liderii de Mâine in Țara Făgărașului, moment de bilanț și de împărtașire a viselor.

Festivitate de încheiere a proiectului „Liderii de mâine în Țara Făgărașului”, ed. a V-a, 19 mai 2023

Asociația Femeilor de Afaceri și a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi AFAFCI Brașov, în Parteneriat cu Primăria muicipiului Făgăraș și Primărie orașului Victoria,  anunță închiderea proiectului „Liderii de Mâine în Țara Făgărașului”, ediția 2023, desfășurat în perioada 4 aprilie – 19 mai.

Beneficiari direcți sunt elevi de clasa a X-a și a XI-a din șase unități școlare din municipiul Făgăraș și orașul Victoria: Colegiul Național „Doamna Stanca”, Colegiul Național „Radu Negru”, Colegiul Tehnic „Dr. Alexandru Bărbat”, Liceul „Dr. Ioan Șenchea”, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu” și Liceul Teoretic „I.C. Drăgușanu”.

Aproape 500 de elevi care învață în aceste instituții de învățământ au participat la lansarea proiectului, în Casa de Cultură Făgăraș, din care 40 de elevi au fost selectați să intre în programul structurat pe 5 module: educație, administrație publică, antreprenoriat, lideri & leadership și cultură.

 

Președinta AFAFCI Brașov, Gina similie: „Am fost plăcut surprinsă să constat deschiderea și entuziasmul cu care a  primit comunitatea locală proiectul «Liderii de Mâine în Țara Făgărașului», iar interesul tinerilor liceeni de a participa la proiectul nostru a fost major. Am reușit să angrenăm parteneriate între societatea civilă și instituții administrative, educaționale, economice și culturale. Un astfel de eveniment poate  aduce mari beneficii pentru dezvoltarea pe  termen lung a întregii comunități, cu atât mai mult cu cât obiectivul proiectului AFAFCI Brașov este acela de informare și familiarizare a tinerei generații cu valorile societății românești și de a le oferi șansa să interacționeze cu liderii momentului. Astfel, pe parcursul acestui program, tinerii au obținut o imagine de ansamblu reală asupra provocărilor existente și, în mod special, asupra potențialului economic, dar și al oportunităților de dezvoltare educaționala și profesională pe care comunitatea locală le poate oferi în contextul socio-economic actual”.

   

 

 

După parcurgerea celor 5 module, pentru festivitatea de încheiere a proiectului, tinerii au avut de realizat, în echipe, prezentări despre ceea ce a însemnat experiența lor în proiectul „Liderii de mâine în Țara Făgărașului”. De asemenea, elevii au au fost puși în fața unei provocări: de a scrie câte un eseu cu tema „Unde mă văd eu peste 10 ani”, despre dorințele, planurile și visele lor. Toate lucrările tinerilor au fost integrate într-o broșură pe care o vor primi în cadrul festivității de premiere care va avea loc vineri, 19 mai, la Casa de Cultură Făgăraș.

 

Pentru a le urmări evoluția profesională și pentru îndrumare antreprenorială, AFAFCI Brașov i-a invitat pe participanții din Făgăraș și Victoria să facă parte din „Clubul AFAFCI Junior ”, alături de alți tineri care au participat la edițiile anterioare ale proiectului și care acum formează marea familie a „Liderilor de mâine ALUMNI”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *